Wat is mijn auto waard? Bereken direct de auto waarde.

Wanneer u een auto bezit, dan vraagt u zich waarschijnlijk wel eens af wat uw auto nog waard is. De auto is uiteraard minder waard dan bij de aankoop, maar wat is nou de daadwerkelijke waarde van de auto? Bereken deze eenvoudig hieronder.

Ontvang gratis een vrijblijvend bod

Wat is de waarde van mijn auto?

Een cruciale vraag, ongeacht of u een tweedehands auto koopt of verkoopt. Besteautobod biedt u een gratis prijsevaluatie om deze vraag te beantwoorden. Zo weet u direct wat uw auto waard is. 

Wat is mijn auto waard? 

Er zijn drie manieren om de waarde van uw auto te bepalen:

  • Online waarde bepalen: Beantwoord enkele vragen online om eenvoudig de huidige waarde van uw auto te bepalen.
  • Zelf autowaarde uw berekenen: Neem factoren zoals merk, model, bouwjaar, staat, kilometerstand, opties en accessoires in overweging. Zoek online naar vergelijkbare auto’s om prijzen te vergelijken en de waarde van uw auto te berekenen.
  • Garage de waarde van de auto laten bepalen: Bezoek een professional, zoals een garagist, voor een nauwkeurige inschatting van de waarde van uw auto.

Via ons platform kunt u eenvoudig gebruik maken van de eerste optie. Tegen deze prijs kunt u uw auto gegarandeerd verkopen aan een auto opkoper.

Waarde bepaling

Er zijn een aantal factoren die de prijs bij het verkopen van uw auto bepalen, en daarmee dus ook de waarde van uw auto: 

  • Merk en model van de auto
  • Bouwjaar
  • Staat (onderhoud) van de auto
  • Kilometerstand 
  • Opties en accessoires

Daarnaast bepaald de vraag naar een bepaalde kleur of merk vanzelfsprekend de prijs. Een felle kleur waar weinig vraag naar is brengt minder op dan een auto in een neutrale kleur. Ook zijn sommige merken of types auto soms populairder waardoor de verkoopprijs hoger komt te liggen. 

hoeveel is mijn auto waard

Autowaarde Bepalen: Ontdek de Waarde van Jouw Auto

De term “autowaarde” is simpelweg de actuele waarde van jouw auto in de huidige staat. Maar hoe bereken je deze waarde? Het bepalen van de autowaarde kan op diverse manieren, en hieronder zullen we deze nader toelichten. Het berekenen van de autowaarde blijkt verrassend eenvoudig, zelfs zonder de hulp van externe taxateurs. Je kunt de autowaarde gewoon zelf vaststellen.

Waardebepaling Auto: Wat Is Jouw Auto Waard?

Waardebepaling van een auto draait om het vaststellen van de waarde aan de hand van verschillende criteria. Je kunt de waarde van je voertuig eenvoudig bepalen met behulp van de tips die hieronder worden verstrekt. Deze waardebepaling is van cruciaal belang, vooral wanneer je overweegt je auto te verkopen.

Inruilwaarde Auto: Ontvangwaarde bij Aankoop Nieuwe Auto

De inruilwaarde van een auto is het bedrag dat je ontvangt wanneer je bij dezelfde dealer een andere auto koopt. Het is een handige manier om van je oude auto af te komen en tegelijkertijd een nieuwe wagen aan te schaffen. Houd er echter rekening mee dat de inruilwaarde vaak aanzienlijk lager is dan de verkoopprijs van de auto. Daarom is het vaak beter om uw een auto aan te bieden via een verkoopplatform dan om deze in te ruilen bij de dealer.