Porsche komt met hybride versie van de 911

In de aankomende update van de 992-generatie van de Porsche 911 zullen hybride varianten worden geïntroduceerd, zoals bevestigd door Frank Moser, de productverantwoordelijke voor zowel de 718 als de 911.

De mogelijkheid van een Porsche 911 GT2 RS Hybrid wordt serieus overwogen, in lijn met de recente ontwikkelingen zoals te zien bij de Mercedes-AMG C63 S E Performance. Hierbij staat de elektrificatie niet primair in het teken van het verminderen van het brandstofverbruik, maar richt zich voornamelijk op het versterken van de prestaties. Het hybride aandrijfsysteem zal naar verwachting specifiek worden toegepast op de snelste modellen in het gamma, waaronder de Turbo en de GT2 RS.

Porsche legt bij de ontwikkeling van de 911 Hybrid ook de focus op het gewicht van de elektromodule, met als doel om het gewicht niet meer dan 100 extra kilogram op de weegschaal te laten toevoegen. Dit zou kunnen betekenen dat de Duitse sportwagenfabrikant eerder neigt naar een zelfopladende oplossing dan naar een plug-inhybride aandrijfsysteem.

Met de lancering van deze nieuwe hybride modellen wordt verwacht dat het aandeel elektrische auto’s in de totale verkoop van Porsche aanzienlijk zal stijgen. Deze stap benadrukt de voortdurende inzet van Porsche om zowel prestaties als duurzaamheid te integreren in hun toekomstige modellenaanbod. De introductie van hybride varianten in iconische modellen zoals de 911 geeft aan dat Porsche anticipeert op een groeiende vraag naar geavanceerde aandrijftechnologieën in de sportwagenmarkt.

Auto verkopen? Besteautobod!