Wie aan het kijken is voor een nieuwe middelgrote auto en zuiniger wilt gaan rijden is dit artikel erg geschikt. Tegenwoordig komen er steeds meer zuinige auto’s op de markt omdat de fabrikanten maar al te goed weten dat een laag brandstofverbruik een van de prioriteiten heeft. Waarom meer betalen als het ook minder kan. Uiteraard wilt de consument niet te veel inleveren op de prestaties waarbij de meeste fabrikanten de gulden middenweg hebben gevonden. Nieuwe technologieën en innovaties hebber er voor gezorgd dat kleinere motoren grotere prestaties kunnen neerzetten zonder dat het meer brandstof hoeft te kosten.

Ontvang gratis een vrijblijvend bod

Ontvang gratis een vrijblijvend bod

Hieronder hebben wij 10 middelgrote benzineauto’s gepresenteerd welke allemaal erg zuinig zijn.

Op 1 – Lexus CT-serie 200H

lexus-ct-200hDe Lexus CT 200H e-CVT automaat is een hybride auto welke is voorzien van een 1.8 liter benzinemotor en een elektromotor. De Lexus is voorzien van een automatische versnellingsbak en beschikt over 134 pk. De CT 200H weegt slechts 1345 kg en heeft omgerekend 1 pk per kg gewicht.  De Lexus CT 200H heeft een draaicirkel van 10.4 meter en voorwielaandrijving.  Deze uitvoering is behoorlijk compleet en standaard uitgerust met een regensensor en parkeersensoren.  Qua verbruik is hij het zuinigst en verbruikt slechts 1 op 27,8.

 

Op 2 – Toyota Auris Hybrid

De Toyota Auris Aspiration is een hybride auto met een CVT automatische versnellingsbak. Een CVT versnellingsbak is niet 5, 6 of 7 traps maar is continu variabel. Dit moet zorgen voor een nog soepelere rijervaring. Ook de Toyota Auris beschikt over een 1.8 benzinemotoren welke gecombineerd wordt met een elektromotor. Ook de Toyota heeft 134 pk en weegt slechts 1285 kg. Het verbruik is 1 op 27,8 gemiddeld en de Auris heeft een draaicirkel van 10,4 meter. Parkeersensoren en een regensensor zijn helaas niet standaard op deze uitvoering. Wel zijn ze optioneel beschikbaar.

 

Op 3 – Toyota Prius Hybrid

De Toyota Prius Full Hybrid Aspiration CVT beschikt over een CVT automatische versnellingsbak en is voorzien van een 134 pk sterke 1.8 benzinemotor. Ook deze Prius is een hybride auto. Met een draaicirkel van 10,4 meter is hij redelijk gemiddeld. De Toyota Prius weegt 1345 kg en tevens voorzien van parkeersensoren. Echter ontbreken de Cruise Control en regensensor op de hybride. Met een verbruik van 1 op 25,6 komt de Prius op de 3de plek van middelgrote zuinige benzineauto.

 

Op 4 – Toyota Prius Wagon Hybrid

De Toyota Prius Wagon Full Hybrid Aspiration Heeft een automatische versnellingsbak (CVT), een 134 pk sterke benzinemotor en slechts een gemiddeld verbruik van 1 op 24,4. De Prius Wagon is een langere uitvoering van de normale Prius en weegt 1470 kg.  De Wagon is 4,61 meter lang en daarmee 13 cm langer dan de normale Prius. Cruise control of een regensensor is niet standaard op deze uitvoering maar parkeersensoren wel.

 

Op 5 – Volkswagen Jetta Hybrid

De Vokswagen Jetta 1.4 TSI Comfort DSG Hybrid is een hybrideauto met een 168 pk sterke benzinemotor. Snel, zuinig en chique. De Jetta is voorzien van een DSG automaat dus zelf schakelen hoeft niet meer. De VW Jetta heeft een gecombineerd brandstofverbruik van 1 op 24,4 en heeft een draaicirkel van 11,1 meter. Hij weegt 1405 kg en is standaard voorzien van Cruise Control, parkeersensoren en verwarmde buitenspiegels. Ook een Navigatiesysteem behoort tot het standaardpakket.

 

Op 6 – Honda Insight Hybrid

De Honda Insight Hybrid S CVT is een hybride auto voorzien van een CVT versnellingsbak en een 1.3 liter VTEC benzinemotor.  De 5-deurs hatchback Honda kan 97 pk leveren en is tevens een van de lichtste auto’s in ons overzicht. Hij weegt slechts 1176 kg en heeft een draaicirkel van 11 meter precies. Parkeersensoren zijn wel standaard maar wie alleen daar niet genoeg aan heeft moet er nog wat opties bij bestellen. De Honda Insight heeft een gemiddeld verbruik van 1 op 24,4 en heeft een richtprijs van 20.000 euro.

 

 

Op 7 –  Citroën C4 Cactus

De Citroën C4 Cactus Airdream Live Automaat is voorzien van een zuinige 1.2 eVTI benzinemotor welke goed is voor 80 pk.  Het vermogen klinkt wellicht niet veel maar het gewicht wat het motorblok moet voortbewegen is ook maar slechts 950 kg. Met een elegante draaicirkel van 10,9 meter en een verbruik van 1 op 23,3 presteert de C4 Cactus behoorlijk goed. De aanschafprijs ligt onder de 16.000 euro. Ook de Citroën krijgt standaard weinig opties mee maar is gelukkig wel uitbreidbaar.

 

Op 8 – Nissan Note Acenta

De Nissan Note Acenta DiG-S beschikt over een 1.2 benzinemotor welke 97 pk kan leveren. De Nissan Note is lekker compact en zeer wendbaar in het stadsverkeer. Ondanks dat hij compact is biedt hij veel ruimte binnenin. Met een draaicirkel van 10,7 meter en een gewicht van 1125 kg is de Nissan Note gemiddeld. Het verbruik ligt op 1 op 23,3 gemiddeld en dat maakt deze MPV zuiniger dan de meeste auto’s.

 

Op 9 –  Peugeot 2008 Access

peugeot-2008-2021De Peugeot 2008 Acces ETG5 Automaat is op basis van een zuinige 1.2 eVTi benzinemotor welke beschikt over 80 pk. De Peugeot 2008 is een SUV en is voorzien van een automatische versnellingsbak. Hij is verrassend licht in gewicht en weegt slechts 1030 kg. De zuinige brandstofmotor zet een gemiddeld verbruik van 1 op 23,3 neer wat gezien zijn omvang best bijzonder is. Qua opties is de 17.000 euro dure Peugeot wel wat mager uitgerust maar wellicht is daar de prijs ook naar.

 

Op 10 – Ford Focus Ambiente

Last but not least is de Ford Focus Ambiente Ecoboost met een zuinige 1.0 benzinemotor welke goed is voor 99 pk. De Ford is erg mooi om te zien en een praktische auto. Hij heeft een gemiddelde draaicirkel van 11 meter en weegt 1176 kg.  De Focus heeft voorwielaandrijving en een praktische 16 inch bandenmaar. Rond de 18.000 euro ben je kwijt voor deze uitvoering waarbij je een mooie auto terug krijgt welke een gemiddeld verbruik heeft van 1 op 21,7.

Benieuwd wat uw eigen auto nu waard is? Ga naar onze pagina auto verkopen en ontvang een gratis bod!