lexus-nx-300h kopen

Als het om brandstof besparen gaat zal men al snel met een kleine benzine auto aankomen. Echter is een kleine benzine auto niet voor iedereen geschikt. Een kleine auto biedt namelijk in veel gevallen weinig ruimte aan uw familie en is ook minder comfortabel op lange afstanden vergeleken met de grote auto’s. Ook grote auto’s kunnen zuinig zijn en relatief weinig brandstof verbruiken. De autofabrikanten hebben de afgelopen jaren meer de focus gelegd op schonere en zuinigere motoren voor elke klasse. Daarnaast is het aantal pk’s de afgelopen flink toegenomen bij de kleinere motoren waardoor ze ook in de huidige grote modellen toe te passen zijn. Grote auto’s kunnen dus ook heel zuinig zijn als het om brandstofverbruik gaat.

Uw huidige auto verkopen? Besteautobod.be!

 

Ontvang gratis een vrijblijvend bod

 

Ontvang gratis een vrijblijvend bod

Zuinig rijden en brandstof besparen

Uiteraard is de basis een zuinig auto maar ook uw rijstijl heeft behoorlijk invloed op het brandstof verbruik.

In het overzicht hieronder kunt u nalezen welke grote auto’s zuinig zijn en welke kenmerken zij hebben.

Op 1 – de Ford Mondeo Titanium HEV

De Ford Mondeo Titanium 2.0 HEV is een hybride auto welke tevens voorzien is van een automatische versnellingsbak. Je hebt dus een benzine verbrandingsmotor en een elektromotor. De elektromotor zul je met name in de stad gebruiken waardoor de auto extra zuinig wordt en daardoor een gemiddeld verbruik van 1 op 23,8 kan halen.

De Ford Mondeo heeft een motorblok welke goed is voor 174 pk en is daardoor lekker rap. Het gewicht van 1404 kg valt erg mee voor een hybride auto.

Op 2 – de Lexus IS 300H e-CVT

lexus-is-300h kopenDe Lexus IS 300H e-CVT is een hybride auto van Lexus welke beschikt over een automatische versnellingsbak. De Lexus is dus voorzien van een benzinemotor en een elektromotor welke samen de krachtbron van de auto verzorgen. De Lexus verbruikt slechts 1 op 23,3 liter benzine en is ook in het stadsverkeer erg zuinig dankzij de hybridefunctie. De motor is zeer krachtig en kan 220 pk leveren. De Lexus zelf weegt 1595 kg wat komt door het zware accupakket en de elektromotor.

Jammer genoeg wordt de Lexus vrij kaal geleverd en zullen er nog een aantal opties moeten worden bijgekocht om het compleet te maken. Je krijgt wel een schitterende en sportieve auto waar je in gezien mag worden.

Op 3 – de Lexus GS 300H Business Line

De Lexus GS 300H Business Line komt op de 3de plek met grote en zuinige benzineauto. Ook de Lexus GS 300H is een hybride auto met 2 motoren. Een hybride auto is extra zuinig in het stadsverkeer en daardoor scoort deze auto ook een laag gemiddeld brandstofverbruik van 1 op 23,3. De GS 300H van Lexus is net als de IS hybride best een zware auto. de GS 300H weegt maar liefst 1580 kg. De pittige motoren zijn goed voor 220 pk waardoor auto lekker snel is en makkelijk op snelheid komt.

Op 4 – de Volkswagen Passat Comfortline Active

volkswagen-passat-comfortline-active kopenDe Volkswagen Passat Confortline Active beschikt over een 1.4 TSI benzinemotor welke 149 pk kan leveren. De Volkswagen is een auto met veel ruimte en verbruikt slechts 1 op 20,4 gemiddeld. De Passat beschikt over een versnellingsbak met 6 versnellingen wat bijdraagt aan zijn zuinige prestaties. De zeer comfortabele zetels zorgen voor een goede zit welke een uitkomst biedt tijdens een lange reis.

Op 5 – de Skoda Octavia Active

skoda-octavia-active kopenDe Skoda Octavia Active beschikt over een 1.2 TSI benzinemotor welke goed is voor 103 pk. De auto is ook een stuk lichter dan andere auto’s uit dit segment. De Ocatavia is slechts 1130 kg zwaar en haalt een gemiddeld verbruik van 1 op 20,4. Daarnaast is de Skoda Octavia ook de goedkoopste auto die in dit overzicht staat. Voor 20 duizend euro is de Skoda Ocatvia van u waarbij u wel rekening moet houden dat er standaard niet veel opties worden meegeleverd. Opties zijn wel beschikbaar maar dan tegen meerprijs.

Op 6 – de Lexus NX 300H CVT

lexus-nx-300h kopenDe Lexus NX 300H CVT is een hybride met een automatische versnellingsbak. Deze auto beschikt dus over 2 motoren waarvan een op benzine en een op elektriciteit. De Lexus is opmerkelijk zuinig in de stad en dus ook prima als stadsauto te gebruiken. Het gemiddelde verbruik van de NX 300H is 1 op 20 wat keurig is voor een auto van zijn omvang en 1565 kg zwaar. Ook heeft men niet te klagen over het motorvermogen welke 194 pk bedraagt. Lekker snel dus en een zeer elegante verschijning.

Op 7 – de Mercedes C180

De Mercedes C-klasse C180 staat op nummer 6 als het gaat om grote en zuinige benzineauto. Mercedes staat voor luxe en veiligheid welke voor zijn afmetingen licht in gewicht is. Met slechts 1295 kg weet de Mercedes een verbruik van 1 op 20 neer te zetten met een krachtbron van 154 pk. Standaard zijn er veel opties aanwezig bij de Mercedes C180 en biedt hij genoeg ruimte voor de gehele familie. Voor ongeveer 36.000 euro kun je deze sportieve en zuinige auto al voor de deur hebben staan.

Op 8 – de Mercedes CLA180 Blue efficiency

De Mercedes CLA-klasse 180 Blue efficiency komt op de 7de plek te staan in ons overzicht en scoort ook goed als het gaat om grote en zuinige benzineauto. De CLA180 heeft ook een gemiddeld verbruik van 1 op 20 en weegt slecht 1290 kg. Onder de motorkap bevind zich een 121 pk sterke benzinemotor welke stil en efficiënt is. Standaard is de CLA-klasse voorzien van veel opties waardoor de auto direct compleet is. De Blue efficiency technologie maken de Mercedes slimmer waardoor de remenergie weer omgezet kan worden tot elektriciteit.

Op 9 – de Kia Optima Hybrid

De Kia Optima Hybrid Business Line beschikt over een 2.0 liter benzinemotor met een CVVT automatische versnellingsbak. De Kia is een hybrid en beschikt dus over 2 motoren. Hybrid’s zijn zuiniger en schoner in de stad en kunnen daarnaast veel pk’s leveren. Met 176 pk aan boord wordt de 1562 kg zware Kia Optima Business Line vooruit gestuwd. Met een gemiddeld verbruik van 1 op 19,6 is de Kia Optima een grote en zuinige auto met een sportief karakter. Ook de Kia wordt standaard met een aantal leuke opties geleverd.

Op 10 – Opel Insignia EcoFlex Business

Last but not Least komt de Opel Insignia EcoFlex Business+ met een 1.4 Turbo benzinemotor welke goed is voor 140 pk en een laag brandstofverbruik kan realiseren van 1 op 19,2. De 1403 kg zware Opel Isignia is een prachtige auto die ook zakelijk toegepast kan worden. Hij is redelijk voordelig geprijsd en kost tussen de 25 en 30 duizend euro. De Opel Insignia is voorzien van voorwielaandrijving en wordt standaard met een aantal opties geleverd waardoor hij meteen compleet is. Luxe rijden voor een kleiner budget? Dan is de Opel Insignia wellicht wel iets voor u.

 

Huidige auto verkopen? Bij ons kan dat binnen 1 uur! Probeer het gerust uit want het is helemaal gratis en vrijblijvend.