Pech met de auto in Nederland? Dit kun je doen!

Pech met de auto in Nederland is iets waar niemand op zit te wachten. Het is vervelend, onvoorspelbaar en kan veel tijd en geld kosten. Gelukkig zijn er een aantal stappen die je kunt nemen om de situatie zo snel en efficiënt mogelijk op te lossen. Op deze pagina vind je een aantal tips voor wat te doen bij pech met de auto in Nederland. 

auto verkopen besteautobod

Uw auto verkopen? Besteautobod.be!

 • Een auto aanmelden is gratis
 • Binnen 30 seconde heeft u de wagen aangemeld
 • Alle voertuigen mogen worden aangemeld, dus ook schadeauto’s
 • Indien u akkoord gaat met de prijs dan kunt u de auto ook direct verkopen
 • De auto opkoper komt de auto ophalen en betaalt u direct het bod
 • De wagen laten keuren is niet nodig!

Wat te doen bij pech met de auto in Nederland

In het geval van pech met de auto in Nederland is het belangrijk om rustig te blijven en de juiste stappen te nemen. 

 1. Bel direct de wegenwacht (Nederlandse VAB)

Als je pech hebt met de auto, is het eerste wat je moet doen het bellen van de Wegenwacht. De wegenwacht is de Nederlandse versie van de VAB. Zij kunnen je op de plek van het ongeluk ophalen en naar de dichtstbijzijnde garage brengen. Zorg ervoor dat je de telefoonnummer van de wegenwacht bij de hand hebt, zodat je snel hulp kunt krijgen.

 1. Maak duidelijke foto’s van de schade

Als je pech hebt met de auto, is het verstandig om duidelijke foto’s te maken van de schade. Dit helpt bij het maken van een claim bij de verzekeringsmaatschappij. Zorg ervoor dat je foto’s maakt van alle kanten van de auto, zodat de verzekeringsmaatschappij een duidelijk beeld heeft van de schade.

 1. Neem contact op met de verzekeringsmaatschappij

Zodra je pech hebt met de auto, is het belangrijk om contact op te nemen met de verzekeringsmaatschappij. Zij kunnen je helpen bij het maken van een claim en bij het regelen van de reparatie van de auto. Zorg ervoor dat je je verzekeringspapieren bij de hand hebt, zodat je snel de juiste informatie kunt geven.

 1. Maak gebruik van een vervangende auto

Veel verzekeringsmaatschappijen bieden de mogelijkheid om een vervangende auto te huren terwijl de eigen auto wordt gerepareerd. Het is verstandig om gebruik te maken van deze optie, zodat je niet zonder auto komt te zitten.

 1. Zorg voor een noodpakket

Het is verstandig om een noodpakket in de auto te hebben, zodat je voorbereid bent op pech. Dit kan bestaan uit een gereedschapskist, een reserveband, een telefoonlader en een fles water. Dit kan je helpen bij kleine problemen, zoals een lekke band of een lege accu. 

hoeveel is mijn auto waard

Pech met uw auto in Nederland

Wanneer u in Nederland met autopech komt te staan dan kunt u online direct melding maken van uw pechgeval. Ook dit kunt u doen bij de Nederlandse VAB, de Wegenwacht. Via deze link kunt u eenvoudig uw pech melden in Nederland: MELD UW PECHGEVAL

Beste Autobod-schadeauto

Auto niet meer te repareren? Verkoop uw schadeauto via Besteautobod!

Via ons platform ontvangt u sneller een goed bod voor uw schadeauto. Wanneer u bij ons de auto aanmeldt voor een gratis waardecheck, dan krijgt van ons een bod voorgesteld en wanneer u daar gebruik van wilt maken dan kunt u zonder gedoe de auto verkopen. U ontvangt direct uw geld.

Direct een prijs weten? Bel dan +32 (0)3 293 26 08

gratis auto laten taxeren