FAQ

Wanneer je een auto online verkopen wilt, dan kun je deze allereerst aanbieden bij een site als Besteautobod. Binnen een paar uur ontvang je het hoogste bod die wij zelf ontvangen voor de auto. Indien akkoord, komen we de auto kosteloos ophalen, met onmiddellijke betaling. Snel en zonder gedoe.

Direct uw auto verkopen

 

Het kan lastig zijn om een goede berekening te maken van de waarde van de auto. Er zijn meerdere manieren om dit te doen. De meest betrouwbare manier is om uw auto aan te bieden op ons platform. Daarmee wordt uw auto automatisch aangeboden bij meerdere partijen in uw regio en ontvangt u het beste bod. Omdat u van zakelijke partijen doorgaans een hoger bod ontvangt is dit vaak representatief voor de waarde van uw auto.

 

Wanneer je een auto wilt verkopen dan is het verstandig om een koopovereenkomst op te stellen. In een koopovereenkomst voor de auto vermeldt u alle belangrijke punten enkenmerken van de verkoop van de auto, zoals het verkoopbedrag, de kilometerstand en de staat van de auto. Via onderstaande link download u eenvoudig een template voor de koopovereenkomst.

Koopovereenkomst voor auto verkoop

 

Een auto verkopen in België kan eenvoudig via o.a. Besteautobod.be. U hoeft slechts de gegevens van uw auto in te geven in het formulier op onze website en ontvangt binnen één dag het beste bod uit alle biedingen die binnen zijn gekomen.

Doorgaans verliest een populaire auto 25% van zijn waarde in het eerste jaar en daarna nog eens 18% van de resterende waarde in het tweede jaar. De afschrijving neemt vervolgens af met 15% in het derde jaar, 12% in het vierde jaar en uiteindelijk 10% per jaar.

Een keuring voor auto verkoop is verplicht wanneer u uw auto aan een particulier verkoopt. Echter kunt u uw auto via Besteautobod aan auto opkopers verkopen waardoor een tweedehandskeuring niet verplicht is. Hierdoor hoeft u geen hoge kosten te maken voor een auto die dit wellicht niet meer waard is.

Ja, ook defecte wagens of auto’s zonder keuring kun je verkopen via een online platform als Besteautobod. De autobedrijven waar wij de auto aanbieden kopen ook defecte of niet gekeurde voertuigen in. Vermeld dit altijd bij het aanmelden, want dit heeft vanzelfsprekend een impact op de biedingsprijs.

 

Wanneer je een auto particulier verkoopt dan moet de auto altijd gekeurd worden. Voor de verkoop vindt in dit geval dan een tweedehandskeuring plaats. Via ons platform wordt de auto echter altijd verkocht aan autobedrijven. Daardoor kunt u via ons platform ook eenvoudig uw auto verkopen zonder keuring. Zo hoeft u niet eerst een dure keuring uit te laten voeren en bent u daaraan ook geen kostbare tijd kwijt. Ook wanneer de auto kapot is kunt u hem eenvoudig via ons verkopen. Zo kunt u bijvoorbeeld uw auto verkopen voor export.

 

Ja, via onze website kun je ook Japanse automerken als Honda, Toyota en Mazda verkopen. De autobedrijven die bij ons zijn aangesloten doen ook graag een bod op auto’s van Japanse makelij, net als andere niet Europese automerken.

 

Schadeauto verkopen of een afgekeurde auto verkopen? Bij ons is dat beide perfect mogelijk. Ons netwerk aan autobedrijven telt een groot aantal specialisten die ook zeer geïnteresseerd zijn in schadeauto’s, autowrakken en afgekeurde auto’s. U kunt dus altijd in België een voertuig gratis en vrijblijvend bij ons aanmelden. Ook het ophalen kost u niets.

 

Nee, uw auto wordt altijd opgehaald door de opkoper. U hoeft dus nergens naartoe. Dit spaart u tijd en brandstof uit. Dit is handig wanneer uw wagen schade heeft, of niet meer kan rijden vanwege bijvoorbeeld een defect.

 

De prijs van uw auto is afhankelijk van een aantal factoren, zoals het merk, type en de staat van de auto maar ook de kilometerstand. Door uw auto aan te bieden via het formulier op de website krijgt u eenvoudig een prijsopgave voor uw auto, geheel vrijblijvend.

Zelf uw auto verkopen zorgt ervoor dat u meer geld ontvangt dan wanneer u uw auto inruilt. Via ons formulier kunt u uw auto aanbieden aan tal van auto opkopers in heel België waardoor u het meeste geld ontvangt voor uw auto.

Om uw auto te verkopen kunt u gebruik maken van websites als Marktplaats. Er zijn echter ook snellere manieren om een betere prijs voor uw auto te krijgen. Via een platform als Besteautobod.be kunt u uw auto aanbieden bij een groot aantal auto opkopers in heel België. Daardoor ontvangt u een betere prijs binnen een kortere periode.

De dagwaarde van uw auto is het bedrag dat deze momenteel waard is, of het bedrag dat het vlak voor de schade of diefstal waard was. Dit bedrag is niet hetzelfde als de aankoopprijs van uw auto. De dagwaarde van een auto wordt beïnvloed door verschillende factoren, zoals het bouwjaar, aantal gereden kilometers, onderhouds- en accessoiregeschiedenis. Via onze tool berekend u eenvoudig de dagwaarde van uw auto. Deze is namelijk gebaseerd op de prijs die opkopers willen betalen voor uw auto.

Verschil Autoscout24 en Besteautobod
Wanneer je online een auto wilt verkopen dan is de kans groot dat je ook de website Autoscout24 voorbij hebt zien komen. Het verschil tussen Autoscout24 en Besteautobod is dat Autoscout24 fungeert als een soort Marktplaats. U plaatst zelf uw auto op het platform waarna mensen kunnen bieden. Bij Besteautobod hoeft u zelf uw advertentie niet op te maken. Wanneer u uw gegevens invult wordt automatisch een profiel opgemaakt van uw auto waarna deze wordt aangeboden bij autobedrijven in de regio. Daardoor is de prijs die u ontvangt voor uw auto vaak hoger en heeft u zelf minder werk aan het verkopen van uw auto. Ook benaderen wij zelf onze top bieders indien zij zelf nog niet een bod hebben uitgebracht. Onze automakelaars zijn dus zelf ook actief bezig met het verkrijgen van het beste bod.

 

Wanneer u uw auto wilt verkopen kunt u deze aanbieden op een website als Marktplaats. Echter kunt u uw auto ook aanbieden bij een platform als Besteautobod.be waarmee u in één klap gratis een enorm aantal auto bedrijven in heel België bereikt. U hoeft uw auto alleen maar in te geven in het formulier en ontvangt binnen één dag het beste bod.

De autopapieren die nodig zijn om de auto te kunnen verkopen zijn; Gelijkvormigheidsattest; Inschrijvingsbewijs; Keuringsbewijs (mag verlopen zijn) en het onderhoudsboekje. Dat laatste is niet verplicht maar wel aan te raden omdat het de waarde van de auto verhoogt.