Zelf een auto verkopen? Wij geven een aantal tips om zelf uw auto te verkopen!

Er zijn verschillende manieren om een auto te verkopen. Denk als voorbeeld aan een papier achter de voor- of zijruiten met daarop TE KOOP. Bent u van plan om een andere auto aan te kopen, dan zou u kunnen overwegen om de auto in te ruilen bij de garagist of dealer. Een zoekertje op een 2de hands site plaatsen zou ook een optie kunnen zijn. En ten slotte kunt u ook de auto verkopen via een autoveiling zoals die van ons! De voor- en nadelen kunt u hieronder teruglezen.

Ontvang gratis een vrijblijvend bod

 

Te koop achter de ruit

Een papiertje achter de ruit met te koop koop daarop wordt af en toe nog gedaan, maar in praktijk levert dat weinig verkopers een verkoop op. Het aantal mensen die het te koop bordje zien en net op zoek zijn naar een auto is maar erg klein. Bovendien mag u een te koop bordje alleen achter de ruiten plaatsen wanneer de auto op eigen grond staat. Mocht u toch een koper vinden, dan moet u zelf de verkoop regelen.

Voordeel: gratis
Nadeel:
(1) zeer kleine kans om te verkopen
(2) zelf de verkoop regelen
(3) mag alleen op eigen terrein, niet op openbare weg

Auto inruilen bij dealer of garagist

Gaat u een andere auto kopen bij garagist of dealer, dan willen zij soms de huidige auto inruilen tegen de nieuwe. Het inruilen lijkt soms interessant, omdat de inruilprijs direct verrekend wordt met de aanschafprijs van de nieuwe auto. Echter is de prijs die u terugkrijgt bij inruilen aan de lage kant. De garagisten en autodealers zitten namelijk niet te wachten op uw auto en moeten hem ook weer zien kwijt te raken.

Voordeel: gemak
Nadeel: lage prijs die u terugkrijgt

Zoekertje plaatsen op 2de hands site

Een andere manier van auto verkopen is door deze aan te bieden op een 2de hands site. Adverteren is gratis op de meeste sites. U moet zelf een goede advertentietekst schrijven. Om snel in contact te kunnen komen met een potentiële koper is het handig om een gsm nummer bij de advertentie te vermelden. Aangezien er veel mensen hun auto aanbieden, zakt uw zoekertje in enkele minuten naar beneden waardoor niemand meer reageert. U kunt dan tegen betaling het zoekertje omhoog laten plaatsen. Een van de grootste nadelen is dat meer dan 75% van de reacties afkomstig is van handelaren die onzin-biedingen uitbrengen, en indien u een GSM nummer hebt vermeld, u ook gaan opbellen en vragen naar uw laagste prijs.

Voordeel: kan gratis
Nadeel:
(1) veel handelaren die gaan reageren
(2) onzin biedingen
(3) advertentie zakt snel naar beneden en dan krijg u geen reactie meer
(4) kan lang duren voordat u een geschikte koper hebt gevonden
(5) zelf de verkoop regelen

Auto verkopen via autoveiling

Veel mensen kiezen voor de autoveiling vanwege de snelheid en het gemak. Aanmelden kost weinig tijd en u bereikt meer dan 5000 erkende garagisten, dealers, en schade experten door heel België. De kans dat u een meerdere geschikte koper vindt, is vele malen groter, en het kost u bovendien helemaal niets!

Alleen het hoogste bod wordt gecommuniceerd en persoonsgegevens blijven beschermd. Er zijn dus geen potentiële kopers die rechtstreeks contact opnemen. De auto verkopen gaat helemaal vanzelf, want dit regelt de veiling voor u. Gaat u akkoord met de prijs dan komt de koper de wagen bij u thuis ophalen en rekent hij direct met u af.

Voordeel:
(1) gemak
(2) geen vreemde kopers aan de deur
(3) verkoopprijs is vooraf duidelijk
(4) prijs hoger dan bij inruil
(5) koper komt naar u toe
(6) ook schadeauto snel te verkopen
Nadeel: veilig duurt 24 uur

Conclusie

Uw auto verkopen kan op verschillende manieren. Vindt u het niet erg om vreemde kopers aan de deur te krijgen en te onderhandelen met potentiële kopers? Dan zou een zoekertje een prima optie kunnen zijn. Kunt u geen seconde zonder auto, dan zou inruilen een goede optie kunnen zijn, mits u geen bezwaar hebt tegen een lage prijs. Wilt u veilig en snel uw auto verkopen aan een goede prijs, dan zou u onze autoveiling of een auto opkoper eens kunnen uitproberen. Aanmelden kost niets, en u bent niet verplicht om de auto te verkopen. Het hoogste bod is immers vrijblijvend.

Naast een auto kun je bij ons ook een camper verkopen
of de auto verkopen voor export