Termijn verlengd tot en met 4 november

coronaAls gevolg van de coronamaatregelen waren de keuringscentra sinds 13 maart van dit jaar gesloten. Dit bracht autobezitters in een lastige situatie, want wat als uw auto ingepland stond voor een technische keuring tijdens deze periode? Met een ongekeurde wagen mag u immers de baan niet op. Gelukkig heeft de Vlaamse overheid maatregelen genomen om autobezitters tegemoet te komen. We zetten ze voor u op een rijtje.

Ontvang gratis een vrijblijvend bod

Keuringscentra weer geopend vanaf 4 mei

Vanaf maandag 4 mei zijn de keuringscentra weer geopend voor alle voertuigen. Bijna twee maanden lang waren zij enkel geopend voor zwaar vervoer, maar nu kunt u er dus ook weer terecht met uw personenauto, kampeerwagen of camionette. Er gelden speciale overgangsmaatregelen en het is de bedoeling dat autobezitters zoveel mogelijk gespreid de auto laten keuren.

 

Keuringsbewijs verlengd tot en met 4 november

Om het gespreid keuren mogelijk te maken, hebben alle wagens die tussen 13 maart en 3 juni gekeurd moesten worden uitstel gekregen tot en met 4 november. Doordat deze termijn autokeuring coronais verlengd, is er geen haast om direct allemaal tegelijk een keuring te laten uitvoeren.

De overheid geeft wel aan dat dit uitstel niet betekent dat ook de volgende keuringsdatum wordt uitgesteld. Deze wordt berekend aan de hand van de oorspronkelijke keuringsdatum. Als uw keuringsbewijs dus op 15 mei 2020 is vervallen, dient u de keuring voor 5 november 2020 te laten uitvoeren en de volgende voor 15 mei 2021.

 

Hoe laat ik mijn auto keuren tijdens corona?

Als u in het bezit bent van een auto die in deze periode een technische keuring dient te ondergaan, krijgt u (opnieuw) een groene herinneringskaart van de keuringscentra. Op deze kaart staat een nieuw toegewezen periode waarin u de wagen bij de centra kunt aanbieden.

In verband met de gezondheidsrisico’s zijn enkele veiligheidsmaatregelen van kracht:

  • U dient de elementaire hygiënemaatregelen in acht te nemen.
  • Betaal per bankkaart en niet met cash.
  • U wordt gevraagd alleen naar het keuringstation te komen met uw auto.

Houd er rekening mee dat er altijd iets mis kan gaan met de verzending van de groene kaart en dat het uw eigen verantwoordelijkheid is om voor de vervaldatum de auto te laten keuren. Wilt u meer informatie over de gang van zaken rondom de technische keuring en corona, en de keuringscentra waar u terecht kunt? Kijk dan op de website van de Vlaamse overheid.

 

Schadeauto verkopen zonder technische keuring

Een technische keuring is niet kosteloos. En wanneer uw auto wordt afgekeurd, dient u deze eerst te laten repareren voordat u er weer de weg mee op mag. Ook dat kan hoge kosten met zich meebrengen. Twijfelt u eraan of uw auto de technische keuring wel zal doorstaan? Bedenk dan dit: wanneer uw auto schade heeft die de verkeersveiligheid in het gevaar brengt óf het milieu te zwaar belast, zal deze worden afgekeurd.

Het is daarom slim om een schadeauto te verkopen en eieren voor uw geld te kiezen. Ook auto’s met mankementen kunnen dankzij ons brede netwerk aan opkopers rekenen op zeer nette prijzen. De auto verkopen kan overigens ook wanneer deze geen geldig keuringsbewijs heeft of reeds is afgekeurd.