De auto van de toekomst – Elektrisch, autonoom en niet wat u denkt

Ontvang gratis een vrijblijvend bod

De tijd staat niet stil, en dat geldt des te meer voor de autowereld. De tsunami aan ontwikkelingen die we de afgelopen jaren hebben gezien op het gebied van elektrisch rijden, nieuwe materialen, productietechnieken en autonoom rijden, lijken alsmaar sneller te gaan. Hoog tijd dus om eens te kijken naar de auto van de toekomst. De auto opkopers van Beste Auto Bod hebben hun glazen bol erbij gepakt en dit is wat ze zagen.

auto van de toekomst

 

De auto van de toekomst rijdt elektrisch

Het is een ontwikkeling die al een tijdje bezig is: de elektrificatie van de auto-industrie. Pakweg tien jaar geleden waren alle beste auto’s enkel met benzine- of dieselmotor te krijgen. Idealisten die elektrisch wilden rijden, moest het doen met een veel te dure auto met een veel te kleine actieradius. Die tijden liggen ver achter ons.

Dankzij nieuwe materialen, efficiëntere motoren en vooral veel betere accu’s is elektrisch rijden vanaf volgend jaar waarschijnlijk goedkoper en met 600 kilometer actieradius en snellaadfunctie hoeft u amper nog te stoppen om te laden. Zeg dus maar vaarwel tegen die vervuilende diesel en benzine en ontdek elektrisch!

Auto’s in de toekomst rijden autonoom

Een zelfrijdende auto? Dat klinkt wel heel futuristisch, nietwaar? Allerminst. Bijna alle nieuwe auto’s kunnen al voor een groot deel autonoom rijden, dankzij allerlei rijhulpsystemen.

We hadden al een tijdje cruise control, maar de laatste jaren zijn ook systemen als rijstrookassistent, verkeersbordenherkenning, noodrem met voetgangersherkenning, park assist, navigatie, internetverbinding (en verbinding met andere auto’s en objecten) en botswaarschuwing vrijwel standaard geworden op middenklassers.

Trek die lijn door en u zult beseffen dat bestuurders langzaamaan overbodig worden. Oftewel: auto’s zullen autonoom rijden en u hoeft als passagier alleen maar aan te geven waar u naar toe wilt. De auto doet vervolgens de rest.

 toekomst auto er uit ziet

Auto’s van 2050 zijn onvoorstelbaar

Weet u hoe de eerste auto’s eruit zagen? Inderdaad, dat waren een paardenkoetsen, maar dan met een motor erin in plaats van een paard ervoor. Het stuur en de bestuurder zaten helemaal voorin, omdat dit ook de plek was waar de koetsier zat.

Zo zal het ook met de auto van de toekomst gaan. De komende jaren zullen we nog traditionele auto’s zien met een stuur linksvoor die u zelf kunt besturen, maar met een druk op de knop ook autonoom zult kunnen laten rijden. Maar daarna? In pakweg 2050? Dat weet niemand en kunnen we ons gewoon niet voorstellen.

Misschien krijgen we een soort kleine treintjes voor op de weg waarin u aan een tafeltje zit? Maar waarom zitten? Zou het niet fijner zijn om te liggen op een comfortabele loungebank? Of misschien wel te sporten in uw eigen fitnessruimte op wielen, dus zeg maar een sportwagen?

Tip: wilt u in de toekomst een nieuwe auto kopen? Via Besteautobod kunt u dan gemakkelijk en snel een auto verkopen tegen het beste bod!

Auto verkopen?