Wie wil er niet besparen op autorijden? Dat kan met een kleine diesel auto. Een kleine dieselauto heeft meerdere voordelen zoals een laag brandstofverbruik, lage onderhoudskosten, een goedkopere autoverzekering en zeer wendbaar in het stadsverkeer.

Ontvang gratis een vrijblijvend bod

Laag brandstofverbruik

Een kleine dieselauto heeft een laag brandstofverbruik omdat deze licht in gewicht zijn. Meer gewicht betekend vaak een hoger brandstofverbruik. Zorg daarom ook dat alle onnodige zaken uit de auto verwijderd worden zoals bagage.

Lage onderhoudskosten

auto-onderhoud fordKleine auto’s zijn goedkoper in de onderhoud. Niet alleen de onderhoudsbeurt is voordeliger maar ook de onderdelen die op de auto zitten. Denk bijvoorbeeld aan banden. Kleine banden zijn goedkoper dan grote banden. Een band per stuk voor een kleine auto kost rond de 50 euro. Voor een grote auto komt dit snel op 85 euro per band. Alleen op de banden kun je dus al rond de 150 euro voordeliger uit zijn. Ook zijn de remmen goedkoper en gaan er minder vloeistoffen zoals motorolie in het motorblok. Alle kleine dingen tellen mee wat aan het einde allemaal weer geld scheelt.

Goede autoverzekering

Ook de autoverzekering bij een kleine auto is voordeliger dan een grote auto. Dit kan de helft schelen in de maandelijkse premie. Een kleine dieselauto zit rond de 23 euro per maand. De premie is afhankelijk van uw leeftijd en rijervaring. Heeft u eerder schade gemaakt dan kan de premie hoger uitvallen.

Auto verkopen?
Kijk dan bovenaan deze pagina

Veel wendbaarder

smal-straatje-autoEen kleine auto is vooral in de drukke stad veel praktischer. Hij kan zich makkelijker door kleine straatjes een manoeuvreren en parkeren zal makkelijker gaan omdat de auto ook in de kleinere parkeervakken past.

Welke auto’s zijn klein en rijden op diesel

Wij hebben hier een aantal kleine dieselauto’s verzameld welke niet duur zijn in aanschaf en op diesel rijden. De auto’s hebben een 1.3 of 1.4 liter motor en wegen rond de 800 a 900 kg. De auto’s zijn al rond de 3000 euro te koop van een bouwjaar 2004/2005. Genoeg keuze dus. De meeste kleine auto’s zijn 2/3 deurs.

Top 5 goedkope dieselauto’s

Peugeot 206 (1.4 HDi) / Ford fiesta 1.4 TDCi / Citroen C2 1.4 HDI / Opel Corsa 1.3 / Fiat Punto 1.3JTD

De Ford Fiesta en de Opel Corsa kom je wat vaker tegen als een 4 of 5 deurs. Een 2/3 deurs is vaak wel lichter in gewicht dan een 4/5 deurs en daardoor ook zuiniger in gebruik. Het zijn allemaal moderne auto’s die van alle gemakken zijn voorzien zoals airco, airbags en abs.

De zojuist genoemde auto’s hebben allen een gemiddeld verbruik van 1 op 20 wat betekend dat je met 1 liter diesel zo’n 20 km kunt rijden. In een brandstof tank past ongeveer 45 liter. Met een volle tank kunt ge dus +/- 900 km afstand afleggen.

 

Huidige auto verkopen? Ontvang direct een vrijblijvend bod!