Auto kopen Nederland? Hier moet je op letten!

Ontvang gratis een vrijblijvend bod

Wilt u een auto kopen in Nederland? Dan zijn er een aantal zaken anders dan in België. Het is dan ook goed om u even in te lezen voordat u een auto in Nederland koopt. Op deze pagina leggen wij u de verschillen uit tussen het kopen van een auto in Nederland en in België. Zo gaat u goed voorbereid te werk.

auto verkopen besteautobod

Uw huidige auto verkopen? Besteautobod.be!

  • Een auto aanmelden is gratis
  • Binnen 30 seconde heeft u de wagen aangemeld
  • Alle voertuigen mogen worden aangemeld, dus ook schadeauto’s
  • Indien u akkoord gaat met de prijs dan kunt u de auto ook direct verkopen
  • De auto opkoper komt de auto ophalen en betaalt u direct het bod
  • De wagen laten keuren is niet nodig!

Hoe werkt een auto kopen in Nederland? 

Koop je een auto in Nederland? Dan weet je hoe belangrijk het is om een goed onderzoek te doen, het juiste voertuig te kiezen en de juiste deal te sluiten. Daarom hebben we hier een handige gids samengesteld voor het kopen van een auto in Nederland.

Stap 1: Onderzoek
Voordat je op zoek gaat naar een auto, moet je eerst onderzoek doen. Neem de tijd om verschillende auto’s te vergelijken en bekijk de specificaties en de prijzen. Je kunt ook online zoeken naar reviews van andere kopers. Op deze manier kun je een goed beeld krijgen van wat er op de markt is.

Stap 2: Financiering
Als je een auto hebt geselecteerd, moet je je ook voorbereiden op de financiering ervan. Je kunt kiezen uit verschillende opties, zoals een lening bij een bank, een leasecontract of een aankoop met contant geld. Zorg ervoor dat je goed op de hoogte bent van de kosten en het tarief voor alle opties.

Stap 3: Registratie
Als je de auto hebt gekocht, moet je je auto registreren bij de RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer). Dit is een verplichte stap in Nederland om ervoor te zorgen dat je auto is voorzien van een kentekenplaat. Wanneer u de auto in België wilt gebruiken dan is dit geen vereiste en kunt u de auto in België aanmelden

Stap 4: Verzekering
Wanneer u uw auto in België wilt gebruiken kunt u deze gewoon verzekeren in België. Dit hoeft u dus niet te doen in Nederland. 

hoeveel is mijn auto waard

Verschil tussen auto kopen in Nederland en België

Het verkopen van een auto in Nederland lijkt veel op het kopen van een auto in België. Toch zijn er een aantal verschillen. 

Ten eerste kan de prijs van de auto sterk afwijken van de prijs in België. Zeker bij tweedehands auto’s is het prijsverschil soms groot. Tweedehands auto’s zijn in Nederland vaak duurder. Daardoor kunt u duurder uit zijn bij het kopen van een auto in Nederland. Vergelijk daarom altijd goed de prijzen. 

Daarnaast kent Nederland Bovag garages. Hierover leest u hieronder meer. 

 

 

Beste Autobod-schadeauto

Auto kopen in Nederland? Overweeg een Bovag garage. 

Als u een tweedehands auto koopt via een BOVAGgarage dan heeft je recht op 6 maanden garantie op draaiende onderdelen. Tegen een meerprijs kunt u de garantie uitbreiden. Wanneer de auto ter reparatie staat bij een BOVAGgarage krijgt u vervangend vervoer aangeboden tegen een gereduceerd tarief. Verder wordt de auto standaard onderhouden volgens de specificaties van de fabriek, door professionele monteurs. Mocht je een geschil hebben met het autobedrijf, dan kunt u hen inschakelen voor bemiddeling. Zo bent u zekerder van een tevreden aankoop van een auto wanneer u deze in Nederland wilt kopen.

autowrak na aanrijding

Auto kopen in Nederland en uw huidige auto tegen de beste prijs verkopen?

Heeft u geen zin om uw huidige auto zelf te verkopen? Dat horen wij veel. Veel mensen hebben geen zin om mensen over de vloer te krijgen die willen komen kijken naar de auto, proefritjes willen maken, en gaan onderhandelen over de prijs. Wanneer u bij ons de auto aanmeldt voor een gratis waardecheck, dan heeft u met dit gedoe niets te maken. U krijgt van ons een bod voorgesteld en wanneer u daar gebruik van wilt maken dan kunt u zonder gedoe de auto verkopen. U ontvangt direct geld.

Direct een prijs weten? Bel dan +32 (0)3 293 26 08

gratis auto laten taxeren